Otter Distribution trece pe haine de lux

Postat la 17 decembrie 2007 2 afişări

Compania Otter Distribution, reprezentantul brandurilor internationale de incaltaminte Otter, Geox si Fila deshide, in primavara, in Baneasa Shopping City, primul sau multibrand cu haine de lux. Intins pe 350 de metri patrati, magazinul Selections va avea pe umerase colectii semnate de Alexander McQueen, Chloe sau Valentino. Separat, dar in acelasi centru comercial, compania a mai inchiriat inca 130 de metri patrati unde va deschide si un monobrand destinat exclusiv brandului M. Missoni. Investitia va depasi un milion de euro.

In 2008, compania si-a planificat sa deschida, in total, 13 magazine. Sub sigla Otter urmeaza sa fie deschise sase magazine – la Constanta, Bucuresti, Bacau, Oradea , Braila si Brasov.

Ditribuit acum prin trei monobranduri, Geox se va gasi de anul viitor in inca patru magazine – la Brasov, Bucuresti, Constanta si Craiova. In plus, compania deschide in primavara, la Brasov, pe o suprafata de 80 de metri patrati, si primul magazin de pe piata romaneasca al brandului italian de articole sport Fila. Pentru fiecare nou magazin deschis Otter Distribution investeste in jur de 50.000 de euro in amenajare, la care se adauga un fond de marfa de peste 100.000 de euro. Otter Distribution detine in prezent o retea de 18 magazine, dintre care patru sunt Geox.

Magazinele multibrand Otter inseamna 70% din businessul Otter Distribution. Compania asteapta la sfarsitul lui 2007 vanzari de 45 de milione de lei (12,7 mil. euro), in crestere cu peste 20% fata de anul trecut cand a inregistrat o cifra de afaceri de 10,7 mil. euro milioane de euro. Compania comercializeaza incaltaminte, posete, pantofi, curele, portofele cu etichetele brandurilor Otter (Germania), Ara (Germania), Geox (Italia), Gabor (Germania), Clarks (Anglia), Lea Foscati (Italia) sau brandul sportiv Fila (Italia).

"Anul viitor intentionam sa deschidem si un magazin Clarks, dar nu e nimic batut in cuie. Avem brandul in magazine si pentru ca vanzarile merg foarte bune credem ca este nevoie sa completam reteaua cu un monobrand Clarks", explica Ioana Stan, director de marketing la Otter Distribution. Otter Distribution a fost infiintata in 1997 avand ca obiect de activitate distributia locala a pantofilor Otter, o marca germana cunoscuta aici inainte de '89. Investitia initiala a fost de jumatate de milion de euro. In prezent, compania lucreaza cu 150 de angajati si in afara de divizia de retail, detine si o retea proprie de distributie prin care furnizeaza incaltaminte in marile magazine de retail precum Metro, Selgros, Carrefour, Cora sau real. Din 2002 compania comercializeaza si pantofii Geox, cunoscuti pe pietele internationale pentru mecanismul inovativ de aerisire.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retail,
comert,
geox,
otter,
fila,
baneasa shopping city
/actualitate/afaceri/otter-distribution-trece-pe-haine-de-lux-2309019
2309019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.