Ordonanta privind Codul de bune practici in retail a fost finalizata

Postat la 23 februarie 2009 16 afişări

Proiectul de act normativ urmeaza sa parcurga circuitul legal al avizarilor, se arata in comunicatul oficial al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

In urma intalnirii de astazi dintre reprezentantii patronatelor si sindicatelor din agricultura si conducerea MADPR, reprezentata de secretarul de stat Aurelian Rosculete, a fost finalizat proiectul de act normativ privind transpunerea formala a Codului de bune practici a comertului cu produse agroalimentare.

Codul de bune practici a fost semnat de o parte a producatorilor si a comerciantilor la mijlocul anului trecut, in urma numeroaselor plangeri venite din partea producatorilor locali legate de taxele impuse de catre lanturile comerciale internationale. In urma cu o saptamana, ministrul Adrian Sarbu a anuntat decizia de a transpune prevederile Codului de bune practici intr-un act normativ..

Unul din principalele efecte ale ordonantei de urgenta ar trebui sa fie scaderea preturilor produselor alimentare, dublata de o diferentiere a preturilor la raft in functie de magazin.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Retail,
comert,
ordonanta,
patronat,
sindicat
/actualitate/afaceri/ordonanta-privind-codul-de-bune-practici-in-retail-a-fost-finalizata-3986419
3986419
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.