O afacere de criza: in fiecare zi se deschid doua noi case de amanet

Postat la 16 iulie 2010 20 afişări

In primele sase luni ale acestui an au fost infiintate 400 de case de amanet in Romania, mai mult de doua pe zi, totalul ajungand astfel la 2.000 de unitati.

Reprezentantii industriei de profil sustin ca evolutia este normala tinand cont de faptul ca romanii sunt din ce in ce mai saraci, respectiv au o nevoie din ce in ce mai mare fie de imprumuturi pe termen foarte scurt, pe care nu le pot obtine de la banci, fie de o sursa suplimentara de venit - vanzarea bijuteriilor si a obiectelor pretioase.

"Cand societatea saraceste, scad vanzarile la bijuterii. Casele de amanet umplu acel segment lipsa din Romania, ocupat pana la un moment dat de bancile populare: locul in care te poti imprumuta rapid, pe termen scurt, la o dobanda rezonabila", a declarat pentru Gandul Mihail Pacioianu, presedintele executiv al Federatiei Metalelor Pretioase si a Pietrelor Pretioase si Semipretioase Diamond Gold (FMMPPS-DG).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
aur,
amanet,
firme,
investitii
/actualitate/afaceri/o-afacere-de-criza-in-fiecare-zi-se-deschid-doua-noi-case-de-amanet-6574597
6574597
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.