Nou centru de dializa Fresenius de 1,3 mil. euro

Postat la 30 octombrie 2008 79 afişări

Furnizorul de servicii de dializa NephroCare, unul dintre liderii pietei locale de profil, a deschis un nou centru de profil in Bucuresti, cu capacitate de 420 de pacienti, in urma unei investitii de 1,3 milioane de euro.

„Pentru Capitala era stringent un centru de mare capacitate, performant, care sa opereze la standarde europene. In prezent, Bucurestiul absoarbe 15% din totalul pacientilor hemodializati din tara si 20% dintre cei tratati prin dializa peritoneala”, a declarat Alexandru Ciolan, directorul general al Fresenius Medical Care Romania.

Noul centru, situat pe strada Jiului, este cel de-al doilea centru Fresenius din Bucuresti, primul fiind „Dr. Carol Davila”, inaugurat in 2005, care este totodata si primul centru privat de dializa din Romania. In prezent, centrul de dializa Fresenius din strada Jiului asigura tratamentul a 32% din pacientii hemodializati in Bucuresti. Fresenius mai detine in prezent cinci clinici de dializa in Bucuresti, Iasi, Constanta, Oradea si Bacau, centre in care beneficiaza de tratament peste 1.200 de pacienti.

Fresenius NephroCare Romania este liderul pietei serviciilor private de dializa din Romania, cu o cota de piata de 18% din totalul pietei de servicii de dializa la finalul primului semestru al acestui an. In contextul lansarii de noi centre de dializa, Fresenius NephroCare Romania a raportat in primul semestru al anului in curs o cifra de afaceri de 26,6 milioane de lei, cu 63% mai mult fata de rezultatele primului semestru al anului 2007 (16,3 milioane de lei).

Principalii concurenti locali ai Fresenius NephroCare sunt Nefromed, Avitum, International Healthcare, Med Center Clinic si Renamed. Fresenius NephroCare este divizia de servicii private de dializa in Romania a Fresenius Medical Care, companie de servicii si produse de dializa cu o retea de peste 2200 de clinici private din America de Nord, America Latina, Europa si zona Asia-Pacific.

Cititi mai multe detalii despre estimarile de afaceri pentru anul acesta, precum si o analiza asupra serviciile medicale private din Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
servicii medicale
/actualitate/afaceri/nou-centru-de-dializa-fresenius-de-1-3-mil-euro-3396601
3396601
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.