Nokia încearcă să revină pe piaţă cu un smartphone mai ieftin cu Microsoft Windows

Postat la 28 februarie 2012 38 afişări

Nokia a prezentat luni, la Mobile World Congres Barcelona, un smartphone cu sistem de operare Microsoft Windows Phone mai ieftin, Lumia 610, încadrat în categoria de preţ sub 200 de euro, în încercarea de a-şi revigora cota de piaţă aflată în scădere.

Nokia a renunţat anul trecut la propriile platforme software pentru smartphone în favoarea Windows Phone, pentru a-şi revigora gama de produse în confruntarea dificilă cu rivali ca Samsung şi Apple, însă strategia a avut un impact limitat, deoarece modelele lansate pe piaţă au preţuri relativ ridicate, încadrate în categoria premium. Astfel, grupul finlandez a anunţat luni modelul Lumia 610, cu un preţ de referinţă de 189 de euro - exclusiv subvenţii sau taxe - care va apărea pe piaţă în trimestrul al doilea. "610 aduce portofoliul Lumia al Nokia într-o categorie de preţ încurajatoare, atacând modelele rivale ieftine cu software Android", comentează analistul Ben Wood de la CCS Insight.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Microsoft Windows,
it,
lumia,
nokia,
smartphone
/actualitate/afaceri/nokia-incearca-sa-revina-pe-piata-cu-un-smartphone-mai-ieftin-cu-microsoft-windows-9350932
9350932
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.