Nestle a vandut 52% dintr-o companie oftalmologica

Postat la 04 ianuarie 2010 42 afişări

Nestle, companie elvetiana din domeniul alimentar, a vandut catre Novartis 52% din participatia detinuta la Alcon, liderul mondial al pietei de produse oftalmologice, pentru suma de 28,1 miliarde dolari, potrivit Reuters.

Compania farmaceutica Novartis a exercitat o optiune de cumparare, asupra careia convenise din aprilie 2008. Astfel, Novartis controleaza 77% din Alcon, dupa ce anul trecut a mai achizitionat un pachet de 25% din actiuni, pentru 10,4 miliarde dolari. Pentru obtinerea controlului unic asupra companiei oftalmologice, Novartis a anuntat ca este dispusa sa platesc echivalentul a 11,2 miliarde dolari in actiuni proprii.

Nestle a anuntat ca banii obtinuti din tranzactie vor fi utilizati pentru rascumpararea unor actiuni in valoare de 9,6 miliarde dolari, eliminand zvonurile potrivit carora lichiditatile ar putea fi folosite pentru a face o oferta de preluare producatorului britanic Cadbury.

Alcon se afla in proprietatea Nestle din 1977, cand a platit 280 milioane dolari pentru a o achizitiona, iar prin vanzarea sa compania elvetiana si-a multiplicat investitia de peste 140 de ori, potrivit calculelor Bloomberg.

Alcon cuprinde trei divizii: optica chirurgicala, farmaceutica si de ingrijire oftalmologica. In 2008 a avut o marja a profitului de 35%

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Nestle,
tranzactie,
alimente,
Alcon,
Novartis
/actualitate/afaceri/nestle-a-vandut-52-dintr-o-companie-oftalmologica-5257123
5257123
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.