Negritoiu, ING: Romania nu isi va rezolva problemele fara ancore externe, cum este FMI

Postat la 27 iunie 2010 43 afişări

Romania nu isi poate rezolva problemele fara existenta unor ancore externe, cum este FMI, intrucat are o capacitate de guvernare modesta si greseste cand isi foloseste resursele prin aparatul propriu, a declarat Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank Romania.

El nu crede ca se va rupe acordul cu FMI si ca avem in continuare nevoie de acesta, in contextul in care, de-a lungul timpului, derapajele au inceput atunci cand Romania nu a avut acord cu institutia financiara internationala.

"Trebuie sa recunoastem - eu vorbesc din afara sistemului de guvernare, dar am fost si in sistemul de guvernare -, Romania are o capacitate de guvernare modesta, daca nu chiar slaba. In consecinta, capacitatea de guvernare trebuie ramforsata periodic de niste ancore externe, de cineva care este mai putin emotiv si care se gandeste la lucrurile care trebuie facute. Vedeti Uniunea Europeana, vedeti FMI", a spus seful ING Bank Romania, invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de ProTV.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
guvernare,
Misu Negritoiu,
FMI,
acord
/actualitate/afaceri/negritoiu-ing-romania-nu-isi-va-rezolva-problemele-fara-ancore-externe-cum-este-fmi-6451656
6451656
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.