Napolact inchide fabrica din Huedin

Postat la 17 octombrie 2008 63 afişări

Napolact, parte a Friesland Foods Romania, a decis sa inchida fabrica pe care o detine la Huedin, transferand productia in unitatea din Baciu, judetul Cluj

Potrivit reprezentantilor companiei, decizia a fost luata in urma realizarii unor studii privind necesitatea investitiilor in conformitate cu legislatia de mediu in vigoare.

 

Fabrica isi va incheia activitatea la sfarsitul anului, iar procesul de transfer al productiei va dura aproximativ doua luni. Jumatate din cei aproximativ 100 de angajati ai fabricii vor avea posibilitatea sa-si continue activitatea la unitatea din Baciu. "Capacitatea totala de productie a companiei, precum si relatiile cu fermierii nu vor fi afectate de aceasta decizie", se arata in comunicatul de presa al companiei.

 

Anuntul vine dupa ce si alte companii din industria bunurilor de larg consum, cum ar fi Coca-Cola sau Colgate-Palmolive, au decis sa inchida unitati de productie din Romania.

 

Compania olandeza Friesland Foods, din care face parte si Napolact, a mai inchis anul trecut alte doua fabrici, la Satu Mare si la Deta. Dupa inchiderea celei de la Huedin, Friesland va mai fi prezenta in Romania prin patru fabrici.

 

Compania, cunoscuta in special pentru brandurile Mili si Napolact, a atins anul trecut o cifra de afaceri de peste 120 de milioane de euro si este unul dintre liderii pietei de produse lactate de la noi.

 

Click aici pentru a citi despre alte companii care au hotarat sa inchida fabricile pe care le aveau in Romania si despre motivele acestor decizii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmcg,
Napolact,
fabrica,
inchidere,
Friesland
/actualitate/afaceri/napolact-inchide-fabrica-din-huedin-3324232
3324232
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.