Nano, cea mai ieftina masina din lume

Postat la 10 ianuarie 2008 3 afişări

Producatorul indian Tata Motors a prezentat in cadrul Salonului auto de la Delhi cea mai ieftina masina din lume, Vehiculul, denumit Nano, va fi vandut la 100.000 de rupii (2.500 de dolari), fiind destinat in principal tarilor emergente precum India.

Tata Nano este pozitionat ca pret intre o motocicleta (vehicul foarte utilizat in India) si un automobil nou si este echipat cu un motor de 600 de centimetri cubi, care dezvolta 33 de cai-putere (jumatate fata de cea mai ieftina versiune de Dacia Logan) la un consum mediu de 5 litri la o suta de kilometri. Nano nu are aer conditionat, geamuri electrice sau servodirectie, insa producatorul a anuntat ca vor fi disponibile si doua versiuni "de lux".

Aparitia modelului Nano este materializarea pariului lui Ratan Tata cu lumea auto, seful producatorului indian anuntand in urma cu mai multi ani obiectivul de a lansa o masina la un pret de 100.000 de rupii. Pariul este intr-o oarecare masura o continuare a celui lansat in a doua jumatate a anilor 90 de catre Louis Schweitzer, presedintele Renault, care a anuntat o masina de 5.000 de euro. In anul 2004 francezii au lansat pentru prima data in Romania modelul Logan, al carui pret de pornire a fost de mai mult de 6.000 de euro.

Tata, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din India, este favorit pentru preluarea marcilor de lux Jaguar si Land Rover de la Ford.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
transporturi,
industrie,
nano,
tata,
car
/actualitate/afaceri/nano-cea-mai-ieftina-masina-din-lume-2328988
2328988
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.