Microsoft: Piata tehnologiilor pentru bazele de date ajunge la 35 de milioane de euro

Postat la 16 martie 2010 28 afişări

Valoarea pietei romanesti de tehnologii pentru administrarea de baze de date se ridica in prezent la 35 de milioane de euro, a declarat pentru BUSINESS Magazin Gabriel Nicolaescu, Server&Tools Business Group Lead in cadrul Microsoft Romania.

"Anul acesta vrem sa crestem vanzarile de tehnologii pentru servere, astfel incat acestea sa detina 25% din totalul vanzarilor inregistrate de Microsoft in Romania", a spus Nicolaescu, precizand ca in ultimii cinci, sase ani vanzarile de servere Microsoft cresc cu aproximativ 10% mai mult decat piata.


"In 2010 intreaga piata romaneasca de tehnologii pentru baze de date a urmat curba bugetelor IT si a scazut cu o cifra; in concluzie cresterea nostra a fost tot de o cifra", a mai adaugat Nicolaescu

Microsoft Romania desfasoara o campanie de promovare si testare destinata specialistilor IT a noilor produse Windows Server 2008 R2 si Exchage Server 2010. Marti, compania a anuntat lansarea in Romania a noii versiuni SQL Server 2008 R2, baza pentru solutii de Business Intelligence destinate mediului de afaceri, precum si a unei noi versiuni a programului SharePoint.


Solutiile Microsoft pentru servere vin cu avantajul virtualizarii, concept care aduce beneficii precum utilizarea unor spatii mai reduse pentru plasarea fizica a serverelor, economii de energie, schimbari in arhitectura IT fara intreruperea activitatii, eficienta in utilizarea personalului IT inalt calificat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/microsoft-piata-tehnologiilor-pentru-bazele-de-date-ajunge-la-35-de-milioane-de-euro-5750386
5750386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.