MFP: Primii trei producatori de ciment au avut profituri de peste un mld. de lei in 2008

Postat la 20 august 2009 158 afişări

Profiturile nete cumulate ale celor trei mari producatori de ciment din Romania au depasit anul trecut un miliard de lei, Lafarge fiind singurul jucator care a raportat o crestere a castigului, de 37%, in vreme ce Holcim si Carpatcement Hoding au inregistrat scaderi usoare ale indicatorului.

Piata romaneasca a cimentului este disputata de subsidiarele locale a trei mari producatori de materiale de constructii la nivel mondial, respectiv Lafarge (Franta), HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia).

Rezultatele analizate, raportate de companii Ministerului de Finante, sunt aferente productiei de ciment, la Lafarge si HeidelbergCement, iar in cazul Holcim castigul cuprinde si profitul inregistrat din productia de agregate si betoane, cimentul avand insa ponderea cea mai importanta in activitatea companiei.

Profitul net al Lafarge Ciment (Romania) s-a majorat anul trecut cu 36,8%, de la 440,9 milioane lei la 603,5 milioane lei, cel al Holcim (Romania) s-a diminuat cu 3%, de la 114,5 milioane lei la 111,14 milioane lei. Castigul net al Carpatcement Holding s-a diminuat cu 5%, de la 340,3 milioane lei la 323,1 milioane lei.

Cumulat, castigul net al celor trei companii s-a majorat cu peste 15%, de la 895,8 milioane lei la 1,03 miliarde de lei.

Astfel, o alta premiera este faptul ca si rulajul Holcim (Romania) si Carpatcement Holding a depasit pragul de un miliard de lei in 2008.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
ciment,
lafarge,
holcim,
carpatcement
/actualitate/afaceri/mfp-primii-trei-producatori-de-ciment-au-avut-profituri-de-peste-un-mld-de-lei-in-2008-4788238
4788238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.