Masurile anticriza ale guvernului bulgar au fost laudate de economisti

Postat la 15 septembrie 2009 7 afişări

Noul guvern din Bulgaria, constituit in urma alegerilor parlamentare din luna iulie, a reusit sa-si atraga cele mai ridicate scoruri de incredere din partea populatiei si laudele economistilor din Occident, datorita masurilor de austeritate adoptate.

Noul guvern a redus puternic cheltuielile, prin inghetarea salariilor si pensiilor din sectorul public si "punerea la naftalina" a proiectelor costisitoare de investitii guvernamentale, reducand cheltuielile statului cu 15% si deficitul bugetar pentru luna august cu 81%, la 76,5 milioane de dolari, de la 412 milioane de dolari in iulie, potrivit The Wall Street Journal (WSJ).

Partidul GERB, care a castigat alegerile la inceputul lunii iulie si a format noul guvern, s-a angajat sa atenueze efectele recesiunii si sa "descinda" asupra coruptiei, factor care a determinat UE sa ia hotararea amintita.

Astfel, guvernul a castigat aprecierea economistilor occidentali si a obtinut cele mai ridicate rate de incredere in randul populatiei, de la caderea comunismului de la sfarsitul anilor '80. Cele mai recente sondaje atribuie guvernului o arta de incredere de 64%, noteaza publicatia americana.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
bulgaria,
economisti,
criza,
masuri
/actualitate/afaceri/masurile-anticriza-ale-guvernului-bulgar-au-fost-laudate-de-economisti-4869314
4869314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.