Manager Generali: Ceva din Romania ne-a atras atentia

Postat la 27 februarie 2008 2 afişări

Compania italiana de asigurari Generali cauta oportunitati de achizitie in SUA, Rusia, Romania si Polonia, a declarat Giovanni Perissinotto, co-director executiv al grupului, citat de Reuters. Negocierile sunt in derulare in Rusia, iar in Romania ceva a atras atentia companiei, a adaugat Perissinotto, fara a da detalii.

Potrivit unor surse apropiate afacerii citate de Ziarul Financiar, joint-venture-ul format de Generali si grupul ceh PPF ar putea cumpara companiile de asigurari Ardaf si RAI, preluate anul trecut de fondul ceh de investitii PPF Investments.

Cehii ar face astfel o operatiune "in familie": PPF Investments este o subsidiara a PPF Group, care a intrat recent intr-un joint-venture cu grupul de asigurari, formand Generali PPF, care reuneste operatiunile celor doua grupuri din Europa Centrala si de Est. Generali detine 51% din actiunile acestui joint-venture, restul apartinand PPF.

De asemenea, Generali este si unul dintre cei sase pretendenti aflati in cursa pentru achizitia Asiban, afirma surse apropiate tranzactiei, alaturi de Axa si Groupama (Franta), Uniqa (Austria), Eureko (Olanda) si Fondiaria (Italia).

Assicurazioni Generali este al patrulea asigurator european, in functie de capitalizarea de piata, si are active de circa 300 de miliarde de euro.

Perissinotto a mai spus ca Generali si-a depasit tinta de profit net de 2,8 miliarde de euro stabilita pentru 2007. "Mai mult decat ca am atins-o, am depasit-o", a declarat oficialul grupului italian.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Generali,
asigurari,
achizitii,
PPF,
Ardaf,
asiban
/actualitate/afaceri/manager-generali-ceva-din-romania-ne-a-atras-atentia-2419235
2419235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.