Mai putini turisti in primele sapte luni ale anului

Postat la 03 septembrie 2010 12 afişări

Numarul sosirilor si al innoptarilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat in primele sapte luni, fata de aceeasi perioada din 2009, scaderi cu 4,3%, la 3,26 milioane, si, respectiv, cu 9,3%, la 8,36 milioane, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

In perioada mentionata, sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 77,4% din total, in timp ce turistii straini 22,6%, ponderi apropiate de cele din perioada similara a anului 2009. Sosirile in hoteluri detin o pondere de 76%, in scadere cu 2,4 puncte procentuale, se arata intr-un comunicat al INS.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in primele sapte luni 81,7% din total, iar restul de 18,3% turisti straini.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
innoptari,
cazare,
scadere,
date,
INS
/actualitate/afaceri/mai-putini-turisti-in-primele-sapte-luni-ale-anului-7096915
7096915
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.