Lupta cu inflaţia este din ce în ce mai complicată. Anunţul cutremurător al preşedintelui Băncii Centrale Europene Christine Lagarde

Autor: Alexandru Nanu Postat la 31 decembrie 2022 218 afişări

Lupta cu inflaţia este din ce în ce mai complicată. Anunţul cutremurător al preşedintelui Băncii Centrale Europene Christine Lagarde

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a indicat că costurile cu dobânzile vor creşte din nou, spunând că acest lucru este necesar pentru a tempera creşterea a preţurilor de consum, scrie Bloomberg.

„În acest moment, ratele de politică monetară ale BCE trebuie să fie mai mari pentru a reduce inflaţia şla ţinta noastră de 2%”, a declarat Lagarde pentru ziarul croat Jutarnji List. „Acest proces este esenţial pentru că ar fi mult mai rău dacă am permite inflaţiei să se înrădăcineze în economie.”

BCE a majorat ratele dobânzilor cu 250 de puncte de bază în acest an, iar oficialii BCE, inclusiv Lagarde, au spus că urmează mai multe creşteri, pieţele şi economiştii aşteptându-se la creşteri de jumătate de punct la următoarele două şedinţe ale BCE.

Preşedintele BCE a subliniat că „recesiunea de care ne temeam este probabil să fie de scurtă durată şi superficială”, citând cele mai recente prognoze ale instituţiei pe care o conduce.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inflatie,
bce,
lagarde,
majorare,
anunt,
continuare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.