Lufthansa va cumpara cu Austrian Airlines

Postat la 28 august 2009 13 afişări

Transportatorul aerian german Lufthansa a primit, vineri, acordul Comisiei Europene (CE) pentru cumpararea, printr-o tranzactie de 377 milioane de euro, a companiei Austrian Airlines.

Comisia a decis ca Lufthansa trebuie sa cedeze companiei austriece spatii pentru stationarea aeronavelor pe aeroporturile din Viena, Frankfurt, Munich, Stuttgart, Koln si Bruxelles, precizeaza Wall Street Journal.

Executivul european a aprobat, de asemenea, ajutorul financiar de 200 milioane euro pentru Austrian Airlines acordat in primavara acestui an de guvernul austriac, principalul actionar al companiei.

Operatorul aerian austriac are datorii de peste un miliard de euro si supravietuieste datorita unui imprumut primit de la guvern.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/lufthansa-va-cumpara-cu-austrian-airlines-4813444
4813444
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.