Lucratorii straini din Romania nu isi cunosc drepturile, sunt multumiti ca pot castiga decent

Postat la 11 octombrie 2010 23 afişări

Gradul de informare a lucratorilor straini asupra drepturilor, a obligatiilor si a pericolelor care privesc piata muncii din Romania ar trebui sa creasca, desi exista cazuri in care ei sunt multumiti de castig, potrivit recomandarilor unui studiu al BNS privind migratia.

Exista cazuri in care lucratorii straini se pot declara multumiti de situatia lor, din simplul motiv ca pot castiga mai mult decat decent, lucru care le permite economisirea, transferul de bani catre rude. Aceasta este insa numai partea vizibila a aisbergului, pentru ca in spatele unui venit multumitor se pot afla conditii grele de lucru, pentru care nu exista protectie, lipsa unei asigurari in caz de accident, ore suplimentare peste norma legala.

Blocul National Sindical (BNS) impreuna cu ARCA, Forumul Roman pentru Refugiati si Migranti, au lansat raportul de cercetare - "Studiu asupra imigratiei in Romania", realizat in cadrul proiectului "Reprezentare sindicala pentru muncitorii imigranti din Romania", cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/lucratorii-straini-din-romania-nu-isi-cunosc-drepturile-sunt-multumiti-ca-pot-castiga-decent-7466617
7466617
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.