Ülker: Vom incheia anul cu o crestere de 10%

Postat la 03 noiembrie 2009 71 afişări

Ülker, al doilea producator de biscuiti dulci din Romania, estimeaza ca va incheia anul cu o crestere de 9-10% a cifrei de afaceri de anul trecut, pe fondul majorarii operatiunilor de export.

"La 10 luni cifra de afaceri s-a majorat cu 9%, fata de perioada similara a anului precedent si anticipam ca vom incheia anul cu acelasi ritm de crestere", a declarat Ender Bolat, directorul general al Ülker Romania.

Cifra de afaceri a producatorului s-a ridicat pe plan local in 2008 la 31,4 milioane lei in 2008, ceea ce inseamna ca Ülker va incheia anul cu un rezultat de circa 34,5 milioane lei. Deasemenea, reprezentantii companiei estimeaza ca vor finaliza anul cu profit, acesta fiind primul an in care compania nu ar inregistra pierderi.

Compania a reusit sa isi majoreze vanzarile cu 9%, in conditiile in care piata de profil a crescut cu 2%, prin cresterea ponderii exporturilor in activitatea companiei.

"Exportul a crescut de la an la an de la 5% din cifra de afaceri in 2007, la 17,2% in 2009, iar pentru 2010 ne propunem sa ajungem la 22,5%", a precizat Bolat.

Principalele piete de export sunt reprezentate de tari europene precum Germania, Cehia, Bulgaria, Croatia, Ungaria, dar si de tari africane, ca Senegalul. Oficialii Ülker au precizat ca unul dintre motivele pentru care au ales Romania pentru a construi fabrica in 2006 a fost iminenta ascensiune a tarii la Uniunea Europeana, care oferea un avantaj strategic in exportul de produse in spatiul comunitar.

Piata biscuitilor dulci a fost evaluata in 2008 la 65 milioane euro, principalii jucatori pe aceasta piata fiind RoStar, Ülker, Alka, Supreme Chocolate si Kraft.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Ülker,
crestere,
biscuiti,
producator
/actualitate/afaceri/lker-vom-incheia-anul-cu-o-crestere-de-10-5077828
5077828
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.