Lindab: Am fi fericiti daca repetam rezultatele din 2008

Postat la 05 februarie 2009 22 afişări

Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania, filiala locala a grupului suedez Lindab, spune ca inregistrarea in acest an a rezultatelor din 2008 ar fi o situatie fericita, vanzarile de tigle metalice – piata pe care Lindab este lider – urmand sa nu mai creasca in acest an precum in trecut

"Ultima luna din 2008 a fost sub cea similara din 2007 insa in luna ianuarie a acestui an am avut vanzari mai bune decat in perioada similara a anului trecut. Vom fi bucurosi daca vom reusi in acest an sa repetam rezultatele din 2008", spune directorul general al companiei

 

Sulyok estima la jumatatea anului trecut ca Lindab Romania va termina anul 2008 cu o cifra de afaceri de 75 – 80 milioane de euro, in crestere cu circa 30% fata de anul precedent, aceasta datorandu-se si preluarii producatorilor Rova Romania si Vios, subsidiarele locale ale Sipog Group, companie preluata pe plan mondial de catre Lindab.

 

Potrivit reprezentantului companiei, rezultatele preliminare aferente lui 2008 arata ca obiectivul stabilit a fost atins. Compania a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 46,7 mil. euro, in crestere cu 23% fata de 2006.

 

"Cu siguranta ca marii dezvoltatori imobiliari nu vor mai construi cartiere cu mii de locuinte", acesta urmand sa fie un factor care va afecta vanzarile companiei pe plan local. Pentru a le impulsiona, Lindab a lansat in aceasta luna o campanie, numita "Declaram rosu culoarea lunii februarie!", prin care cei care vor cumpara un sistem de acoperis complet din gama 'rosu 758' vor beneficia de o reducere de 30% a pretului de vanzare.

 

Aceasta metoda de promovare va fi continuata si in lunile urmatoare, eventualele efecte pozitive urmand sa se vada si in rezultatele dealerilor Lindab, prin care sunt realizate peste 90% din vanzarile companiei pe plan local. "Am avut la finalul anului o intalnire cu distribuitorii nostri si le-am dat sfaturi pentru aceasta perioada. Sa fie mai atenti la facilitatile de cumparare, la facturare sau sa nu isi mai creeze stocuri", a mai spus Andrey Sulyok.

 

Lindab detine o fabrica in apropierea Bucurestiului in timp ce Sipog detinea la Sibiu o fabrica de invelitori metalice. Piata de tigla metalica a atins in 2007o valoare de circa 100 de milioane de euro si un volum de 8-9 milioane de metri patrati. Principalii competitori pe plan local ai Lindab sunt Arcelor Mittal Construction, Ruukki Romania, Bramac Sisteme de Invelitori, Megaprofil si CoilProfil.

 

Click aici pentru a citi despre cele mai noi inovatii in materie de constructii pe baza structuri metalice, care nu se regasesc insa in Romania deoarece sunt prea scumpe in raport cu forta locala de munca ieftina.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/lindab-am-fi-fericiti-daca-repetam-rezultatele-din-2008-3866223
3866223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.