Licitatie pentru Antibiotice

Postat la 20 decembrie 2007 1 afişăre

Dupa mai bine de un an de la precedenta tentativa de privatizare, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) incearca sa vanda pachetul majoritar de actiuni detinut la producatorul de medicamente Antibiotice Iasi prin licitatie cu strigare, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern.

Proiectul de lege, care ar urma sa abroge o hotarare anterioara de guvern, ce prevedea privatizarea Antibiotice prin metoda de negociere cu investitor strategic pe baza de oferte, a fost lansat in dezbatere publica de AVAS.

"Vanzarea pachetului de actiuni gestionat de stat la societatea comerciala Antibiotice Iasi se va derula conform metodei licitatie cu strigare", se arata in proiectul publicat pe site-ul autoritatii.

Teodor Atanasiu, presedintele AVAS, anunta saptamana trecuta ca pana la sfarsitul acestei luni va fi publicat anuntul de privatizare al Antibiotice, dupa ce Guvernul va aproba strategia de privatizare propusa de firma de consultanta AT Kearney.

In toamna anului trecut, autoritatea a lansat procesul de privatizare al producatorului iesean de medicamente, dar, ulterior, procesul a fost anulat pentru a schimba strategia de vanzare. Totusi, la AVAS fusesera deja depuse 22 de oferte neangajante din partea mai multor investitori (fonduri de investitii, producatori sau distribuitori de produse farmaceutice).

AVAS detine 53% din capitalul Antibiotice, societate ale carei actiuni sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti. Compania are o capitalizare de piata de 837 milioane de lei (peste 240 de milioane de euro).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
privatizare,
medicamente,
industrie,
antibiotice
/actualitate/afaceri/licitatie-pentru-antibiotice-2313151
2313151
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.