Leonardo deschide magazine Da Vinci

Postat la 13 martie 2008 231 afişări

Retailerul de incaltaminte si marochinarie Leonardo va lansa, anul acesta, o noua retea proprie de magazine sub sigla Da Vinci. Leonardo estimeaza ca va incheia 2008 cu afaceri intre 190 si 200 milioane de euro, in crestere cu 30-40% comparativ cu vanzarile din 2007, de 143 de milioane de euro.

"Planul este sa deschidem 20-25 de multibranduri Da Vinci pe suprafete intre 300 si 500 de metri patrati cu care vizam segmentul de cumparatori cu venituri medii si peste medie", precizeaza pentru BUSINESS Magazin Gratian Ivan, director comercial al Leonardo.

Primul magazin Da Vinci va fi deschis, cel mai probabil in Oradea.

Compania accelereaza ritmul de dezvoltare de pe piata locala, urmand sa deschida pana la sfarsitul anului curent si 56 de magazine noi Leonardo. "Avem contracte deja semnate sau in curs de finalizare pentru 40 de magazine in Romania, 12 in Ungaria, trei in Bulgaria si unul in Moldova", explica Gratian Ivan.

Investitia medie pe magazin este cuprinsa intre 50 si 100 de euro pe metru patrat, iar spatiile vizate de Leonardo sunt intre 600 si 1.500 de metri patrati

Reteaua Leonardo numara, in prezent, 204 magazine in tara (146), Ungaria (55), Bulgaria (2) si Republica Moldova (1). Pe segmentul preturilor mici, retailerul opereaza 20 de magazine Libelula, urmand ca pana la sfarsitul acestui an sa mai deschida inca 10.

"Extinderea retelei de magazine va creste cifra de afaceri pana la 190 - 200 de milione de euro anul acesta", estimeaza Gratian Ivan.

Compania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 143 milioane de euro, cu 64% mai mare comparativ cu 2006. Vanzarile totale realizate in Romania au fost de 123 mil. euro, magazinele din Ungaria au generat afaceri de 17,6 milioane de euro, piata bulgara a avut o contributie de 2,2 milione de euro, in timp Republica Moldova, unde Leonardo a deschis primul magazin in decembrie 2007, a generat vanzari de 0,07 mil. euro.

"Suntem foarte interesati acum de intrarea pe pietele Ucrainei si Turciei. Vom valorifica prima oportunitate care va aparea", a declarat Ivan.

Leonardo a fost infiintata in 1994, la Oradea, avandu-i ca asociati pe Florin Panea si Dan Pavel. Din 2004, Leonardo apartine in totalitate lui Florin Panea, dupa ce a achizitionat intregul pachet de actiuni. Compania vinde incaltaminte, dar si accesorii - posete, curele, portmonee, sacose, ciorapi, umbrele, produse de intretinere pentru incaltaminte. 40% din totalul produselor sunt aduse din China, 30% vin din Italia, iar restul din Romania si Turcia

Printre competitorii Leonardo pe piata locala se numara retele precum Deichmann, Benvenuti, Il Passo sau Musette.

Consumul mediu anual de incaltaminte in Romania este de circa trei perechi, nivel comparabil cu cel al tarilor din Uniunea Europeana, potrivit statisticilor Organizatiei Patronale a Pielariei si Incaltamintei (O.P.PINC).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
Leonardo,
incaltaminte,
marochinarie
/actualitate/afaceri/leonardo-deschide-magazine-da-vinci-2451322
2451322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.