Lekkerland vizeaza o cifra de afaceri ca cea din 2008

Postat la 15 septembrie 2009 25 afişări

Compania de distributie Lekkerland Convenience Distributie se asteapta sa inregistreze in acest an o cifra de afaceri de 58 de milioane de euro, la fel ca cea realizata anul trecut. In 2007, compania a avut o cifra de afaceri de 54 de milioane de euro.

Lekkerland a implementat recent in depozitul sau din Chiajna un nou sistem de management al depozitului bazat pe pick-by-scan, valoarea investitiei fiind de 500.000 euro. Incepand din luna mai, in procesul de picking nu mai e nevoie de hartie iar activitatea angajatilor este "ghidata" de un de scanner de coduri de bare. "Acest nou sistem ne ofera multe avantaje", explica Narcis Mihai, country manager Lekkerland Romania. "Ajuta la reducerea semnificativa a greselilor de picking, scurteza timpul necesar acestui proces si confera trasabilitate produselor." Astfel, greselile din procesul de picking erau in jur de 1,5% pe luna, iar acum au ajuns la o pondere de doar 0,04%.

Noul permite de asemenea monitorizarea online a stocurilor si genereaza automat comenzi de reaprovizionare a locatiilor de picking. Mai mult decat atat, activitatea in depozit devine mai putin costisitoare pentru companie, avand in vedere faptul ca se reduce substantial consumul de hartie. "Prin folosirea pick-by-scan-ului, estimam ca economisim in jur de un top de hartie pe zi." explica Mihai. Compania livreaza in 3500 de puncte, incluzand retele de benzinarii, firme de catering si retail.

Cele mai mari companii din domeniul distributiei sunt Interbrands, Top Brands si Aquilla.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/lekkerland-vizeaza-o-cifra-de-afaceri-ca-cea-din-2008-4897499
4897499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.