Labormed: Cautam investitori

Postat la 09 noiembrie 2007 2 afişări

Labormed, cel mai mare producator independent de medicamente din Romania, a recunoscut oficial ca este in discutii pentru atragerea unui investitor. De cateva luni, in piata farmaceutica se vorbeste despre vanzarea companiei, dar, pana acum, compania a refuzat sa comenteze zvonurile.

"Avand in vedere importanta obiectivelor propuse in contextul actual al pietei farmaceutice romanesti, precum si interesul manifestat de diverse companii, societatea nu exclude in urmatoarele 12 luni incheierea unui parteneriat strategic cu un investitor strategic sau financiar, pentru a-si asigura o crestere sustenabila si a-si intari pozitia de producator local si chiar regional de medicamente generice", se arata intr-un comunicat transmis astazi de Labormed.

Compania a mentionat ca Raiffeisen Investment Romania este institutia desemnata pentru a evalua si a "propune varianta optima de dezvoltare a societatii".

Grupul farmaceutic LaborMed Pharma (care cuprinde producatorul de medicamente Labormed Pharma si distribuitorul Labormed Pharma Trading) a incheiat primele sase luni ale anului 2007 cu o cifra de afaceri consolidata de aproximativ 40 milioane de lei, respectiv 12 milioane de euro, se mai arata in comunicat.

Potrivit datelor companiei de analiza a pietei Cegedim, citate de Labormed, producatorul ocupa in trimestrul al treilea al acestui an, locul 6 in topul producatorilor locali, cu o cota de piata de 1,6%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farmaceutice,
Labormed
/actualitate/afaceri/labormed-cautam-investitori-1031813
1031813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.