La doar 20 de ani a pus bazele propriului atelier, iar acum numele său este cunoscut în toată lumea

Autor: Ioana Matei Postat la 01 noiembrie 2015 276 afişări

La doar 20 de ani a pus bazele propriului atelier, iar acum numele său este cunoscut în toată lumea

Edouard Heuer este numele orologierului elveţian care a pus bazele companiei TAG Heuer, ce produce ceasuri şi accesorii fashion, precum şi ochelari şi telefoane mobile sub brandul TAG. Sloganul TAG Heuer este „avangardă elveţiană din 1860“, iar compania pare să păstreze sensul acestuia şi în prezent: pe 8 noiembrie, TAG Heuer va lansa la New York „Ceasul conectat“, la care a lucrat împreună cu Intel şi Google, potrivit presei internaţionale.

TAG Heuer îşi are rădăcinile în 1860, când Edouard Heuer a pus bazele Uhrenmanufaktur Heuer AG în Saint-Imier, Elveţia. Heuer s-a născut în 1840, în familia unui pantofar din Brügg, cantonul elveţian Berna. La doar 20 de ani, Edouard Heuer a pus bazele propriului atelier în Saint-Imier. Abordarea lui era să vândă cronografe mai uşor de realizat din punct de vedere tehnic şi, prin urmare, mai ieftine, aşa că s-a concentrat pe simplificarea procesului de fabricaţie a acestora, dat fiind faptul că producţia, finisajele şi asamblarea reprezentau un cost major.

Edouard Heuer a devenit astfel primul producător de ceasuri care a introdus producţia în serie a cronografelor. În 1864, Heuer şi-a mutat compania la Biel, iar în 1876 şi-a extins afacerea în Londra. În 1882, Heuer a patentat primul cronograf, iar şase ani mai târziu, un pinion oscilant, folosit în continuare de majoritatea producătorilor de ceasuri pentru cronografele mecanice. A murit în 1892, iar fiii săi, Charles-Auguste şi Jules-Edouard Heuer, au preluat managementul companiei. Ulterior, Charles-Edouard Heuer a dus mai departe moştenirea familiei, iar în 1910 a creat cronograful medical, ce avea o scară de măsurare a pulsului, iar un an mai târziu a lansat pe piaţă primul ceas de maşină.

În 1964, producătorii de ceasuri Heuer şi Leonnidas au fuzionat, formând Heuer-Leonnidas, cu Jack W. Heuer, fiul lui Charles, ca managing director. Compania a fost achiziţionată de Techniques d’Avant Garde în 1985, când brandul Heuer a devenit TAG Heuer. În anii următori, Jack W. Heuer a devenit responsabil de dezvoltarea noilor modele şi direcţionează marca în direcţia modelelor sport. În 1999, grupul TAG Heuer a vândut grupul către conglomeratul de bunuri de lux LVMH. În prezent, compania are sediul central în La Chaux-de-Fonds, în Elveţia, şi este condusă de preşedintele şi CEO-ul Jean-Claude Biver, iar Jack Heuer, nepotul fondatorului, este preşedinte onorific al companiei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/la-doar-20-de-ani-a-pus-bazele-propriului-atelier-iar-acum-numele-sau-este-cunoscut-in-toata-lumea-14868221
14868221
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.