Kraft supraliciteaza in incercarea de a preluat Cadbury

Postat la 04 ianuarie 2010 44 afişări

Kraft, producatorul american de dulciuri, va majora in urmatoarele doua saptamani oferta de preluare a companiei Cadbury, pe fondul majorarii pretului de tranzactionare a actiunilor producatorului britanic la bursa, peste valoarea din oferta de preluare, potrivit Sunday Times

Oferta de preluare initiata de Kraft evalua porudcatorul britanic la 736 de penny pe actiune, cu 8% mai putin decat pretul de inchidere la care s-a tranzactionat in data de 31 decembrie.

Potrivit legislatiei britanice din domeniul fuziunilor si achizitiilor, Kraft isi poate majora oferta pana la 19 ianuarie. Dupa aceasta data, oferta va putea fi imbunatatita doar daca va mai aparea un alt cumparator.

Oferta initiala de 16 miliarde de dolari a fost respinsa de Roger Carr, presedintele Cadbury, pe motiv ca subevalua compania.

Producatorii de dulciuri Hershey si Ferrero, dar si fondurile de investitii KKR si Blackstone s-au mai aratat interesati de preluarea Cadbury, dar pana in prezent nu au inaintat inca o oferta ferma de preluare.

Kraft a demarat procesul de preluare a producatorului Cadbury la sfarsitul lunii august, prin inaintarea unei oferte nesolicitate in valoare de 16,7 miliarde dolari. Prin achizitionarea Cadbury, Kraft spera sa patrunda pe pietele emergente din Mexic, India si Brazilia, unde producatorul britanic se beneficiaza de o pozitie puternica.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Kraft,
Cadbury,
dulciuri,
biscuiti
/actualitate/afaceri/kraft-supraliciteaza-in-incercarea-de-a-preluat-cadbury-5255883
5255883
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.