Investitor: Prima Casa incurajeaza doar cumpararea de apartamente vechi

Postat la 14 septembrie 2009 19 afişări

Reprezentantii Be Igloo, entitatea infiintata pentru a vinde apartamentele achizitionate de fondul norvegian Romania Invest, considera ca programul Prima Casa reprezinta o initiativa benefica a autoritatilor dar ca acesta incurajeaza in principal vanzarile de apartamente vechi.

"Dupa cum arata programul Prima Casa in acest moment si dupa numarul si felul tranzactiilor deja efectuate, acesta incurajeaza doar cumpararea de apartamente vechi. Speram ca aceasta initiativa este doar inceputul, pentru ca oamenii care vand apartamente vechi se vor muta, la un moment dat, intr-unul nou, asadar pe termen lung este util pietei apartamentelor noi" a declarat Nimrod Zvik, director de marketing al Be Igloo.

Reprezentantul Romania Invest considera ca principalele puncte slabe ale programului Prima Casa sunt reprezentate de obligativitatea platii taxei de de evaluare imobiliare (aproximativ 150 de euro) sau perioada de timp indelungata pentru aprobarea unui dosar.

"Apreciem orice masura de deblocare a pietei imobiliare, chiar daca se adapteaza aparatmentelor vechi, pentru ca, daca piata apartamentelor vechi functioneaza, si apartamentele noi vor incepe sa se vanda la un moment dat", considera Nimrod Zvik.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
Be Igloo,
Romania Invest,
Nimrod Zvik
/actualitate/afaceri/investitor-prima-casa-incurajeaza-doar-cumpararea-de-apartamente-vechi-4893132
4893132
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.