Internet banking-ul din Rusia, gestionat din Berceni

Postat la 11 decembrie 2007 1 afişăre

BRD Societe Generale a inaugurat un centru de productie informatica la marginea Bucurestiului care serveste clientii de internet banking de pe 3 continente.

Cu o investitie de 15 milioane de euro, in principal in echipamente IT, BRD Societe Generale a deschis un centru de date care gazduieste 280 de servere si care serveste 80 dintre aplicatiile informatice ale bancii, de la introducerea datelor in sistem la cele de gestiune a relatiilor cu clientii.

Rolul principal este asigurarea infrastructurii informatice pentru cele 750 de unitati BRD din Romania, alaturi de celelalte doua centre de date importante din Bucuresti, unul pe Splaiul Independentei si unul in BRD Tower, sediul companiei. In acelasi timp, noul centru joaca rol de platforma regionala pentru serviciile de internet banking ale grupului Societe Generale.

Din Berceni se vor derula operatiunile de acest fel din Rusia, Bulgaria, Ghana si Serbia.

Directorul centrului, Emmanuel Rit, a declarat ca in prezent se desfasoara teste pentru a aduce si operatiunile din China pe lista celor deja cliente. Infrastructura IT a fost furnizata de IBM, OBS si Cronus iar capacitatea de stocare este acum de 50 terabytes. Centrul proceseaza zilnic 500.000 de operatiuni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
internet banking,
banci,
BRD,
outsourcing
/actualitate/afaceri/internet-banking-ul-din-rusia-gestionat-din-berceni-2301998
2301998
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.