ING: Numarul de rezilieri continua sa scada

Postat la 12 mai 2010 18 afişări

Tendinta de continuare a produselor de economisire continua sa se mentina si in 2010. Reprezentantii ING spun ca este o dovada a maturizarii consumatorilor.

"Sesizam o reducere semnificativa a numarului celor care aleg sa renunte la contractele de asigurari dar si o apetenta mai ridicata pentru produse care ofera beneficii multiple", spune Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata. Astfel, la ING numarul total de contracte reziliate si rascumparate in intervalul ianuarie-martie 2010 s-a redus cu 13% comparativ cu sfârsitul anului 2009 si cu 21% comparativ cu trimestrul intai din 2009.

Pe segmentul de asigurari de viata valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la peste 1,9 miliarde de lei la sfaristul primului trimestru din 2010, in crestere cu 28,3% fata de aceeasi perioada a anului precedent

Volumul primelor brute subscrise de ING in primele trei luni ale anului se situeaza la nivelul de 136 milioane de lei, comparativ cu 130 milioane de lei in intervalul similar din 2009, marcând o crestere de 4,5% in aceasta perioada.

"Asa cum am mai declarat, ne asteptam ca si anul 2010 sa resimta efectele perioadei dificile din anii 2008-2009 la nivel international, astfel ca masurile luate de Guvern ca urmare a acordului cu FMI ne determina sa pastram o atitudine rezervata cu privire la evolutiile imediat urmatoare", mai spune Coman.

O tendinta interesanta se evidentiaza si in privinta categoriilor de produse situate in topul preferintelor consumatorilor in aceasta perioada. Astfel, daca in cursul anului trecut s-a remarcat o accentuare constanta a apetitului pentru produse ce ofer protectie si randamente garantate, in portofoliul de contracte noi incheiate la ING in primul trimestru din 2010 se observa o revenire a interesului pentru asigurarile unit linked. "In totalul politelor noi din primele trei luni, asigurarile de acest tip detin o pondere de 40%, comparativ cu 22% la finele anului 2009", precizeaza Cornelia Aurelia Coman.

Valoarea beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata in primul trimestru din 2010 pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 12,82 milioane de lei.

Dintre acestea, pentru portofoliul de contracte incheiate, ING Asigurari de Viata a platit in intervalul ianuarie-martie beneficii pentru evenimente asigurate de 4,13 milioane de lei, cu peste 5% mai mult fata de perioada similara a anului precedent.

In portofoliul de contracte subscrise in primele trei luni ale anului, ponderea planurilor financiare pentru copii este de 28%, urmata de planurile financiare cu componenta de investitie si planurile cu componenta de economisire.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
ING,
consumatori,
Cornelia Aurelia Coman
/actualitate/afaceri/ing-numarul-de-rezilieri-continua-sa-scada-6113119
6113119
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.