ING Asigurari de Viata si Pensii controleaza o treime din pietele locale de profil

Postat la 17 februarie 2010 19 afişări

La sfarsitul anului trecut, valoarea activelor financiare din administrarea companiei au crescut cu 18,8% fata de anul precedent, iar pe pensii, numarul de participanti a crescut cu 13,5%.

Pe segmentul de asigurari de viata, valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la peste 1,79 miliarde de lei la sfarsitul anului 2009, in crestere de la 1,5 miliarde de lei, la sfarsitul anului trecut.

Volumul primelor brute subscrise de ING in 2009 se situeaza la valoarea de 527,1 milioane de lei, comparativ cu 557,5 de milioane de lei in 2008, in scadere cu 5,4%.

"Masurile adoptate anul trecut pentru a veni in sprijinul clientilor s-au concretizat, printre altele, in reducerea ratei de prima pentru produsele de tip traditional si a anumitor categorii de taxe pentru contractele unit-linked", spune Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata si presedinte al Consiliului de Administratie al ING Fond de Pensii.

In portofoliul de contracte noi incheiate la ING in 2009, s-a remarcat o accentuare a preferintelor clientilor pentru produsele care ofera protectie si randamente garantate. Astfel, in totalul politelor subscrise de ING anul trecut, asigurarile de tip traditional detin o pondere de 78%, in crestere de la 65% in 2008.

Valoarea beneficiilor platite in 2009 de ING pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate a fost de 52,96 milioane de lei, cu peste 7% mai ridicata fata de anul precedent.

De asemenea, numarul total de contracte reziliate si rascumparate in intervalul octombrie-decembrie a scazut cu 26% fata de primele trei luni ale anului, cu 21% fata de trimestrul al doilea si respectiv cu 4% fata de trimestrul al treilea.

"La ING, proportia clientilor care s-au reintors anul trecut in companie, incheind un contract nou, dupa ce in trecut au fost nevoiti sa renunte la asigurare, a reprezentat circa 10% din volumul total de polite noi incheiate in 2009. Ma astept ca si in perioada urmatoare aceasta tendinta sa se pastreze si, odata ce economia va incepe sa isi revina, sa devina tot mai vizibila", a mai spus Coman.

In acelasi timp, prima medie anuala alocata de clientii care au incheiat in 2009 o polita de viata la ING a fost de 1.251 de lei, in crestere cu 3% fata de anul precedent.

In portofoliul de contracte subscrise anul trecut la ING Asigurari de Viata, planurile financiare pentru copii au fost cele mai solicitate produse, si detin o pondere de circa 29% (cu 4% mai mare ca in 2008). Categoria de produse pentru copii este urmata de asigurarile de viata mixte - care combina componenta de protectie cu cea de economisire pe termen lung - cu o cota de 27% din portofoliul de contracte incheiate in 2009 si de planurile de protectie, cu 23%.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
ING,
Cornelia Coman,
active
/actualitate/afaceri/ing-asigurari-de-viata-si-pensii-controleaza-o-treime-din-pietele-locale-de-profil-5540456
5540456
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.