Inceput de an exploziv pentru exporturile romanesti. Crestere cu 50% in ianuarie

Postat la 15 martie 2011 8 afişări

Exporturile Romaniei sunt cu aproximativ 50% mai mari decat in urma cu un an, pe fondul reorientarii catre pietele non-europene. In ianuarie, Romania a exportat bunuri in valoare de 3,4 miliarde de euro, cu aproximativ 1,1 miliarde de euro mai mult decat in urma cu un an, arata datele statistice oficiale.

In tot anul 2010, exporturile s-au cifrat la 37,2 miliarde de euro, cel mai ridicat nivel din intreaga istorie post-decembrista a Romaniei, dupa cum a declarat recent Andreea Paul (Vass), consilier de stat in aparatul propriu de lucru al premierului. "Cresterea este rezultatul unei orientari masive a exporturilor catre zona non-UE, unde avansul anual este de peste 70%. Sunt piete pe care le-am pierdut in perioada de criza si pe care acum le recuperam", a declarat pentru gandul Mihai Ionescu, secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR). El spune ca avansul din ianuarie nu este "doar o intamplare", pentru ca exporturile au continuat sa creasca si in februarie, dar si in prima decada a lunii martie.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
exporturi,
crestere,
ianuarie
/actualitate/afaceri/inceput-de-an-exploziv-pentru-exporturile-romanesti-crestere-cu-50-in-ianuarie-8062058
8062058
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.