Inca un magazin Diverta

Postat la 13 aprilie 2009 37 afişări

Diverta, divizia de carte a grupului RTC, se extinde cu inca un magazin dupa ce a achizitionat o librarie detinuta de compania Libri Romania in centrul comercial Polus Center din Cluj-Napoca.

Reteaua detinuta de Octavian Radu cuprinde acum peste 70 de magazine si un spatiu de retail de peste 23.000 mp. Emilia Canea, CEO-ul retelei spune ca vizeaza cresterea prezentei pe piata de carte, pentru care au in vedere toate mall-urile de succes din tara in care Diverta nu a intrat inca. Magazinul din Polus Center, detinut pana acum de Libri, are o suprafata de 630 de mp si 9 angajati. “Chiar daca Libri s-a bucurat de succes in domeniul vanzarii de carte in Cluj-Napoca, actuala situatie economica si incetinirea dezvoltarii mall-urilor ne-au impiedicat planurile de extindere”, a declarat John Holm, General Manager Libri Romania.

Dupa preluare, Diverta va pastra personalul, insa va remodela spatiul de retail conform noului concept de magazin lansat de companie in toamna anului trecut. "In 2009 vom dezvolta acele magazine care aduc o contributie pozitiva din punct de vedere al nivelului vanzarilor, marjei realizate si cheltuielilor. Am redus semnificativ cheltuielile cu salariile si suntem inca in negocieri de chirie cu majoritatea proprietarilor de spatii, pentru a ne optimiza costurile. In masura in care vor aparea spatii foarte bune, vom continua anul acesta sa adaugam retelei Diverta magazine noi", mai spune Emilia Canea.

Cititi aici mai multe despre retailul anti-criza al grupului RTC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Diverta,
retail,
magazin,
RTC,
Polus Center,
librarie
/actualitate/afaceri/inca-un-magazin-diverta-4209790
4209790
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.