În ce oraşe din România se vor scumpi cel mai mult energia electrică şi gazele. Analiza unui fost ministru

Postat la 06 iunie 2021 1610 afişări

În ce oraşe din România se vor scumpi cel mai mult energia electrică şi gazele. Analiza unui fost ministru

Începând cu 1 iulie, energia electrică şi gazele naturale se vor scumpi diferenţiat, în funcţie de furnizor. Astfel, preţul gazelor naturale va creşte chiar şi cu 25% în unele zone ale ţării, iar cel ale energiei electrice, cu 5-7%. Fost ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu a declarat la Digi 24 că un bucureştean care consumă 125 de kW pe lună ar putea plăti de la 1 iulie o factură mai mare cu 15 lei la energie electrică. Pentru acelaşi, un clujean poate ajunge să achite chiar şi cu 90 de lei mai mult.

De unde această diferenţă? De la faptul că respectivul consumator nu a încheiat noi contracte cu furnizorul şi a rămâs la serviciul universal.

Preţurile la gaze şi energie electică explodează de la 1 iulie

Aşadar, de la 1 iulie, preţurile la gaze şi energie electică explodează, mai ales pentru cei care nu şi-au schimbat contractele şi nu au trecut în piaţa concurenţială.

Vorbim despre o medie a valorii facturii. În unele localităţi, mă aştept să fie o creştere mai mare, în altele, o creştere mai mică. Cred că cea mai mare creştere o vom vedea la Cluj, Braşov, Ploieşti, Craiova, iar cea mai mică creştere cred că va fi la Bucureşti. În simularea pe care am făcut-o, am luat un abonament normal, cineva care consumă în jur de 125 kW pe lună. La Bucureşti, creşterea valorii este undeva în jur de 15 lei la factură, la Cluj, este undeva de 90 de lei la factură” – Răzvan Nicolescu, fost ministru al Enegiei.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
analiza,
energie electrica,
fost ministru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.