Hotelul Watergate fara cumparatori

Postat la 22 iulie 2009 13 afişări

Hotelul Watergate, parte a complexului sinonim cu prabusirea presedintelui american Richard Nixon, nu a fost cumparat in urma licitatiei de marti.

Dupa cum afirma Paul Cooper, vicepresedinte al Alex Cooper Auctioneers, 10 persoane din intreaga lume s-au aratat interesate de cumpararea imobilului, depunand garantii de cate un milion de dolari, informeaza CNN. Cu toate acestea, hotelul a ramas in mainile creditorului, PB Capital, dupa ce nimeni nu s-a aratat dispus sa plateasca pretul minim cerut de 25 milioane de dolari.

In noaptea din 17 iunie 1972, au fost gazduiti in hotel oamenii angajati de presedintele american Richard Nixon sa intre prin efractie in biroul Partidului Democrat, din timpul campaniei de re-alegere. Arestarea hotilor a fost punctul de pornire al anchetei care a dus, doi ani mai tarziu, la demisia lui Nixon. Printre oaspetii hotelului s-au numarat si fostii agenti FBI si CIA, G. Gordon Liddy, respectiv Howard Hunt, ulterior arestati datorita implicarii lor in infractiunea de la Watergate.

Complexul Watergate a fost construit la finalul anilor 60 si include un hotel, doua cladiri de birouri si 3 imobile de apartamanete. CNN adauga ca arhitectii considera ca hotelul Watergate ar avea nevoie de renovari in valoare de 100 milioane de dolari.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/hotelul-watergate-fara-cumparatori-4680469
4680469
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.