Holcim Romania estimeaza afaceri mai mici cu circa 20%

Postat la 07 iulie 2009 12 afişări

Dupa ani de zile de cresteri sustinute, producatorii de ciment, agregate si betoane se confrunta cu o scadere generala a pietei estimata la 20 – 30%, pentru ciment, a doua jumatate a anului neurmand sa fie mai buna, in opinia directorului general al Holcim Romania, Markus Wirth

"Cred ca trebuie sa ne mai asteptam la o perioada similara inca 12 luni si apoi vom vedea o crestere usoara. Daca nu se mai realizeaza investitii in ansambluri rezidentiale si centre comerciale si nici proiectele noi de infrastructura nu demareaza, piata de ciment ar putea sa scada in 2009 cu 20 – 30%. Urmatoarele sase luni s-ar putea sa fie chiar mai dificile decat primele", a spus Wirth.

 

Holcim Romania a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 372 de milioane de euro, prima partea a acestui an aducand o scadere cu 20%, care s-ar putea mentine pana la finalul anului, potrivit lui Markus Wirth. Compania a inregistrat anul trecut un profit net de 30,2 mil. euro, in usoara scadere fata de 2007. "Contractele noi pentru lucrari de infrastructura, care s-au semnat in 2009, vor avea un impact pozitiv anul vitor asupra pietei cimentului", a mai afirmat directorul Holcim.

 

Compania, subsidiara locala a grupului elvetian Holcim, detine trei fabrici de ciment la Alesd, Campulung si Turda. Holcim isi imparte piata locala a cimentului cu francezii de la Lafarge si cu Carpatcement Holding, subsidiara grupului german HeidelbergCement.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
Holcim,
Carpatcement,
Lafarge,
ciment
/actualitate/afaceri/holcim-romania-estimeaza-afaceri-mai-mici-cu-circa-20-4622346
4622346
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.