Heineken renunta la productia de malt

Postat la 17 septembrie 2009 10 afişări

Jan Derck van Karnebeek, directorul general al Heineken Romania, a decis sa opreasca productia de malt din luna octombrie, urmand sa se concentreze asupra activitatii de baza a companiei, potrivit unui comunicat Heineken.

Decizia a avut la baza constatarea ca productia de malt este foarte costisitoare pentru companie si relativ scazuta, ceea ce face mai rentabila achizitionarea de malt de la furnizori.

"Cercetam in permanenta unde sa directionam investitiile in mod eficient si ce trebuie facut pentru a imbunatati in permanenta calitatea", a precizat Karnebeek.

Din luna aprilie de cand este la conducerea companiei, Karnebeek a urmarit sa renunte la activele care nu fac parte din businessul de baza al companiei, cum ar fi terenurile fostelor fabrici din Bucuresti si Arad si la afacerea cu ape, preluata odata cu Bere Mures.

Heineken produce malt in sectiile de la Hateg, Craiova si Miercurea-Ciuc.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 436 milioane lei (103 milioane euro) in primul semestru, cu 12% mai mare decat rezultatul in lei inregistrat in 2008 si o scadere a volumelor comercializate de peste 11%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/heineken-renunta-la-productia-de-malt-4907972
4907972
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.