Guvernatorul se teme de o intarire puternica a leului

Postat la 05 martie 2010 15 afişări

Dupa prognozele pesimiste de la finele anului trecut, moneda nationala risca sa se aprecieze prea mult: un leu tarenu incurajeaza exporturile si franeaza relansarea economiei.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, spune ca se teme de o intarire prea puternica a leului, dupa ce la finele anului trecut, prognozele pen¬tru moneda nationala nu erau deloc imbucuratoare. "Nu e cazul sa ne am¬balam, suntem in directia buna. Se vad efectele unui program serios, cum este cel cu FMI. Dobanzile sunt in sca¬dere, s-au injumatatit intr-un an si con¬tinua sa scada", a declarat guvernatorul cu ocazia unui seminar sustinut la sediul bancii centrale.

In ultimele doua luni, cursul de schimb a avut o evolutie buna, a apreciat Isarescu, care acum este ingrijorat ca leul sa nu se aprecieze prea mult, dupa ce, in de¬cembrie analistii mizau pe un curs de 4,6 lei/euro. In ciuda acestor declaratii facute in cursul diminetii de joi, leul s-a apreciat in continuare, iar cursul de schimb anuntat de BNR in jurul pranzului a ajuns la minimul ultimelor 30 de zile, de 4,0929 lei/euro.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BNR,
leu,
curs valutar,
intarire,
relansare,
economie,
Isarescu
/actualitate/afaceri/guvernatorul-se-teme-de-o-intarire-puternica-a-leului-5715733
5715733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.