Gusto: Cand consumul scade, cresc vanzarile de pufuleti

Postat la 29 iunie 2010 157 afişări

Compania Phoenix Y, liderul pietei de pufuleti din Romania cu o cota de piata de circa 70%, a inregistrat in primele cinci luni ale acestui an o cifra de afaceri de aproape opt milioane de euro.

Rezultatele sunt in crestere cu 6,5 % fata de aceeasi perioada a anului 2009. Totodata, raportat la aceeasi perioada a anului, volumul vanzarilor de pufuleti a fost in crestere cu aproximativ doua procente. Cu toate acestea, spre finalul anului trecut, reprezentantii companiei se asteptau la o crestere a vanzarilor de 30 de procente in 2010 fata de rezultatele anului anterior.

Evolutia pozitiva din primele cinci luni ale anului "este cu atat mai valoroasa cu cat contextul economic nu este favorabil cresterilor", a declarat Eliodor Apostolescu, unul dintre cei doi asociati ai companiei Phoenix Y. Cifra de afaceri a producatorului de pufuleti a crescut anul trecut cu aproape 10% fata de 2008, ajungand la aproape 19 milioane de euro.

"Anul acesta, pentru a ne adapta contextului economic si schimbarilor survenite la nivelul intregii piete de FMCG, precum si in comportamentul consumatorilor, am luat deja o serie de masuri cum ar fi investitiile in liniile de productie, largirea gamei de produse, dezvoltarea retelei de distributie si extinderea pietelor de comercializare, atat la nivel national cat si international", a adaugat Apostolescu.

Producatorul Gusto si-a inceput activitatea in urma cu 18 ani, cu o mica linie de productie amplasata in casa unuia dintre asociati. In prezent, fabrica din Baicoi are o capacitate de productie de peste un milion de pungi pe zi, una dintre cele mai mari la nivel european. Compania are in portofoliu 15 produse, iar pufuletii Gusto sunt exportati in 10 tari, printre care Germania, Anglia, Italia, Olanda, Irlanda, Grecia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
pufuleti,
vanzari,
Eliodor Apostolescu,
Gusto
/actualitate/afaceri/gusto-cand-consumul-scade-cresc-vanzarile-de-pufuleti-6460891
6460891
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.