Grand Arena se deschide cu 80 din cele 180 de magazine anuntate

Postat la 24 martie 2009 621 afişări

Cel mai scump proiect de centru comercial de pana in prezent din Bucuresti, Grand Arena Mall, se va deschide maine publicului cu doar 80 de magazine din cele 180 anuntate. Ancorele principale vor consta intr-un hipermarket Carrefour si un magazin Flanco

Grupul francez Euroinvest Intermed va inaugura maine Grand Arena Mall, amplasat in partea de sud a Capitalei, proiect in a carui dezvoltare a investit 187 de milioane de euro. Principalele ancore ale centrului comercial sunt reprezentate de un hipermarket Carrefour, cu o suprafata de 8.000 de metri patrati, si un magazin Flanco.

 

De asemenea, centrul comercial va include si 180 de magazine, dintre care doar aproximativ 80 vor fi deschise maine, potrivit declaratiilor lui Mikael Harfi, reprezentanul dezvoltatorilor. Pana in acest moment, circa 80% din suprafata centrului comercial a fost inchiriata – incluzand si suprafetele Carrefour si Flanco – numarul comerciantilor care au semnat pentru un spatiu in galeria comerciala, fiind de aproximativ 130.

 

Cele 50 de magazine pentru care au fost semnate deja contracte de inchiriere urmeaza a fi deschide in urmatoarea luna, potrivit reprezentantilor Euroinvest, pentru restul de spatii purtandu-se negocieri. Printre numele care au semnat deja pentru un spatiu in Grand Arena Mall se numara Sephora, Blu, Intersport, Costa Coffee, Deichmann, Spring Time, Kenvelo, Broaster Chicken, Centrofarm, Leonardo, Nokia, Arsis, Motivi, InMedio, Bamboo, Meli Melo, Otter, Tina R, Yellow Place, Say, Gatta, Sara Blu, Mela Verde, Germanos, Yves Rocher, Orsay, Sabrini, Sbarro si Benissimo.

Mikael Harfi a mai declarat ca dezvoltatorul a renuntat la dezvoltarea unui proiect mixt in Brasov, care ar fi urmat sa includa un centru comercial si o zona de birouri si una rezidentiala. "Am facut un studiu de fezabilitate si a rezultat ca acest proiect nu mai este viabil. Aveam o optiune de cumparare pentru teren, nu detineam terenul", a spus Harfi. Potrivit informatiilor furnizate in vara trecuta de catre reprezentantii Euroinvest Intermed. Proiectul ar fi urmat sa se intinda pe o suprafata de peste 44 de hectare, investitia fiind estimata la 200 de milioane de euro.

 

Euroinvest Intermed este o companie cu capital elvetian, formata din opt actionari. Potrivit reprezentantilor companiei, circa 85% din investitia in Grand Arena Mall a fost asigurata din fonduri proprii, acesta fiind primul centru comercial al actualilor investitori – o parte din investitori au mai dezvoltat un centru comercial in China.

 

Centrul comercial Grand Arena este amplasat in sudul Bucurestiului, in cartierul Berceni, la intersectia dintre strada Turnu Magurele si Bulevardul Metalurgiei (la capatul sudic al Bulevardului Alexandru Obregia), aici fiind deschis al saptelea hipermarket Carrefour din Capitala si al 23-lea din tara.

 

Tot in acest an este programata si finalizarea unui alt centru comercial in partea de sud a orasului – Sun Plaza, la Piata Sudului. Al doilea centru comercial din Bucuresti care se va inaugura in perioada urmatoare este Militari Shopping Center (extindere) care va include primele unitati locale ale C&A si Decathlon, in timp ce la finalul anului este programata finalizarea Cotroceni Park.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/grand-arena-se-deschide-cu-80-din-cele-180-de-magazine-anuntate-4080602
4080602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.