Google cumpara Motorola cu 12,5 de miliarde de dolari

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 15 august 2011 24 afişări

Google a anuntat ca va achizitiona producatorul de dispozitive mobile Motorola Mobility Holdings pentru 12,5 de miliarde de dolari cash.

Tranzactia prin care Google va plati 40 de dolari pentru o actiune Motorola Mobility, cu 63% mai mult fata de pretul actiunilor la inchiderea bursei New York Stock Exchange de vineri, este cea mai mare din ultimul deceniu.

"Google vrea practic sa ofere consumatorilor o intreaga experienta, atat hardware, cat si software (cum face si Apple)", a spus Colin Gillis, analist in cadrul BGC Partners.

Achizitia va fi finalizata anul acesta sau cel tarziu in primele luni din 2012, businessul Motorola urmand sa fie in continuare condus independent, separat de Google.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
achizitii,
motorola,
google,
achizitii
/actualitate/afaceri/google-cumpara-motorola-cu-12-5-de-miliarde-de-dolari-8624166
8624166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.