GMP PR: “Anul acesta se cauta seniorii in relatii publice.”

Postat la 04 februarie 2009 38 afişări

“Studentii si absolventii de relatii publice care isi vor cauta un loc de munca anul acesta vor avea de suferit”, spun actionarii agentiei de relatii publice GMP PR. Criza globala a subtiat randurile companiilor care scot la licitatie contracte consistente de promovare, iar agentiile de PR au devenit astfel mai zgarcite cu ofertele de locuri de munca pentru juniori.

“Pana acum piata de relatii publice a fost intr-o zona de confort. Deschideai o agentie de PR si brusc, clientii te si contactau pentru o licitatie”, au declarat Felix Tataru si Ioana Manoiu, actionarii GMP PR, agentia de relatii publice desprinsa din agentia de publicitate GMP Advertising la jumatatea anului 2007.

Acum insa, criza internationala a lovit si in bugetele alocate promovarii de catre cei mai importanti advertiseri din piata, iar activitatile de PR s-au imputinat. “Se simte ca firmele au redus numarul anual de proiecte. Primim in continuare invitatii la licitatii, dar nu poti fi sigur daca vor mai exista pitch-uri si peste trei luni.”  De aceea, reprezentantii GMP PR spun ca este dificil sa preconizeze un anumit numar de angajati pentru anul acesta, lucru general valabil in piata.

“Poti primi oricand o invitatie la o licitatie, ca peste doua saptamani sa castigi astfel un cont foarte mare caruia sa trebuiasca sa ii aloci o echipa formata din cel putin doi oameni. Si atunci, daca e nevoie, angajezi. Cert este ca seniorii nu vor fi afectati, insa juniorii si cei care ies de pe bancile facultatilor isi vor gasi cu greu un loc de munca in PR. Pe de alta parte insa, 2009 va fi un an mai bun din punctul de vedere al stabilitatii fortei de munca, fata de trecut, cand in unele agentii se schimbau intr-un an chiar si patru oameni pe acelasi cont.”

GMP PR a luat nastere in luna iulie din 2007, cand departamentul de PR al GMP Advertising s-a desprins in entitate de sine statatoare, cu doi actionari: Felix Tataru si Ioana Manoiu. Anul trecut, compania a castigat 15 clienti noi, printre care Muller, Alexandrion Group, Bayer Schering, Lufthansa, Romtelecom si Henkel, ceea ce a cauzat si dublarea numarului de angajati (de la 10 in iulie 2007 la 21 in prezent).

Cifra de afaceri pe 2008 a fost de 1,8 milioane de euro, cu circa 29% mai mult fata de 2007, cand veniturile totale rulate atat in cadrul GMP, cat si independent, s-au ridicat la 1,4 milioane de euro. Pentru 2009 insa, pe fondul incertitudinilor din piata, GMP PR asteapta o scadere a veniturilor cu pana la 10%, desi startul lui 2009 s-a dat cu toate contractele lunare din 2008 resemnate.

Cititi in Business Magazin cum afecteaza criza bugetele de promovare a companiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GMP PR,
relatii publice,
criza,
Ioana Manoiu
/actualitate/afaceri/gmp-pr-anul-acesta-se-cauta-seniorii-in-relatii-publice-3860474
3860474
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.