GM nu a ajuns la un acord cu Magna

Postat la 14 august 2009 9 afişări

General Motors (GM) a anuntat ca nu a incheiat un acord de principiu cu Magna International si banca rusa Sberbank in privinta vanzarii a 55% din actiunile Opel, asa cum a declarat, joi, directorul executiv al producatorului canadian de piese auto

"Joi a fost o zi destul de intensa pentru presa, care a vehiculat ideea ca Magna si Sberbank au ajuns la o intelegere de principiu cu GM privitoare la Opel. Acest lucru nu s-a intamplat", a declarat John Smith, unul negociatorii grupului american responsabili cu vanzarea activelor europene ale GM.

Smith a precizat ca producatorul auto american va compara oferta propusa joi de Magna cu cea prezentata de fondul belgian de investitii RHJ , transmite Reuters.

Oferta Magna, sprijinita politic de Germania, mizeaza pe dezvoltarea Opel mai ales in Rusia. In schimb, RHJ intentioneaza sa diminueze productia pentru a readuce constructorul auto pe profit si este dispus sa returneze, ulterior, actiunile Opel catre GM.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
opel,
gm,
magna,
acord,
actiuni
/actualitate/afaceri/gm-nu-a-ajuns-la-un-acord-cu-magna-4759300
4759300
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.