GHOSN, pe sleau despre Dacia (AUDIO)

Postat la 13 octombrie 2007 1 afişăre

Sosit in vizita in Romania, presedintele Renault/Nissan, Carlos Ghosn, i-a uimit pe multi prin franchetea declaratiilor. Pe de o parte, a spus ca fabrica Dacia e printre cele mai performante cinci fabrici din cadrul grupului, dar a adaugat ca o astfel de pozitie se datoreaza aproape exclusiv faptului ca e vorba de o fabrica low-cost, avertizand in plus ca sunt alte tari low-cost care vin tare din urma, de pilda Maroc, unde Renault/Nissan va construi o fabrica unde va asambla tot modelul Logan.

Pe de alta parte, Ghosn a afirmat ca "in termeni de productivitate sau calitate se pot face multe imbunatatiri la Dacia" si s-a declarat surprins de succesul programului Logan, respectiv faptul ca in 2006, Dacia a avut un profit de mai bine de 100 de milioane de euro si ca a ajuns sa nu mai faca fata cererilor de export ori sa amane lansarea unor modele. Ca atare, Ghosn a majorat obiectivul de productie de la 350.000 la 400.000 de masini in 2009, adica maximul pe care il poate obtine fabrica de la Pitesti. Cat priveste modelele amanate, analistii din industria auto considera ca poate fi vorba de Renault Sandero, bazat pe modelul Logan si care ar fi putut fi produs la Pitesti chiar din acest an.

ATASAT GASITI UN INTERVIU CU PRESEDINTELE RENAULT, CARLOS GHOSN

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dacia,
renault,
ghosn,
business,
basescu,
auto
/actualitate/afaceri/ghosn-pe-sleau-despre-dacia-audio-954381
954381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.