Ghenea se muta pe offline

Postat la 03 martie 2009 15 afişări

La mai putin de trei luni dupa ce a cumparat Floridelux.ro, cel mai important magazin online destinat vânzarilor de flori, Marius Ghenea a decis deschiderea unui magazin traditional, prin care sa-si promoveze afacerea online.

“Magazinul Floridelux.ro deschis pe 1 martie in Baneasa Shopping City se doreste a fi o vitrina traditionala prin care sa oferim o imagine palpabila a tuturor produselor, iar din punct de vedere strategic, acest lucru adauga un plus de valoare brand-ului www.floridelux.ro”, declara Marius Ghenea, presedinte Gravity Design, compania care mai detine, pe langa site-ul destinat vanzarii de flori si site-ul sezonier www.brazidecraciun.ro, precum si alte site-uri conexe cum ar fi www.coroane.ro, www.dsmcosmetic.ro.

Marius Dosinescu, directorul general al companiei argumenteza decizia de deschidere a unui magazin traditional prin lipsa de incredere a clientilor in achizitia de flori de pe internet, fara a le putea vedea inainte. “Investitia totala angajata s-a ridicat la aproximativ 30.000 de euro”, adauga Marius Dosinescu. In 2008, magazinul online Floridelux.ro a atins vânzari de aproximativ 120.000 de euro, in crestere cu 30% comparativ cu anul anterior. Pentru anul in curs, asteptarile de business exprimate de Ghenea se ridica la 500.000 de euro.

Pentru 2009, compania estimeaza ca piata de flori online poate ajunge la 1,2 milioane euro, in crestere cu 50% fata de 2008. Potrivit reprezentantilor companiei, exista un potential urias al acestei piete, luând in considerare faptul ca doar 5% din comertul cu flori se desfasoara online in prezent, fata de 95% offline. De asemenea, daca in primul semestru al anului 2009, ponderile vanzarilor catre persoanele fizice, respectiv juridice, in totalul clientilor au fost egale, in a doua parte a anului se asteapta un procent de 70% companii si 30% persoane fizice, potrivit companiei.

Cititi aici mai multe despre planurile lui Marius Ghenea de a investi in online.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/ghenea-se-muta-pe-offline-4015527
4015527
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.