FMI: Tarile bogate au datorii prea mari, dar un default de stat in Europa este putin probabil

Postat la 02 septembrie 2010 11 afişări

Fondul Monetar International (FMI) avertizeaza ca multe tari cu economii dezvoltate au datorii prea mari, de care atarna riscuri serioase, insa a cautat sa descurajeze ipoteza unui default suveran in Europa, transmite The Wall Street Journal (WSJ).

"In prezent, riscul de default in Europa este supraestimat", a declarat economistul FMI Paolo Mauro, potrivit WSJ.Fondul sustine ca mai multe tari se afla periculos de aproape de "limita datoriilor", un prag care ar putea determina pietele financiare sa perceapa un risc de default si sa reactioneze defensiv, prin cresterea dobanzilor pe imprumuturile noi, potrivit celor trei rapoarte pregatite de economistii FMI cu privire la chestiuni fiscale si publicate miercuri in SUA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
datorii tari bogate
/actualitate/afaceri/fmi-tarile-bogate-au-datorii-prea-mari-dar-un-default-de-stat-in-europa-este-putin-probabil-7086774
7086774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.