Finantare pentru Scandia

Postat la 24 iunie 2009 38 afişări

Fabrica de la Sibiu a atras o finantare de 32 de milioane de euro pentru o noua fabrica.

Liderul pietei nationale de conserve din carne, Scandia Romana, a obtinut un credit de finantare in valoare de 32,5 milioane de euro. Acesta include o transa pe termen scurt si una pe termen lung si va fi utilizat pentru terminarea noii fabrici. Noua fabrica este situata in afara Sibiului, la 300 m distanta de autostrada care in momentul de fata este in constructie. Este un proiect greenfield, cu o valoare totala a investitiei de aproximativ 50 milioane de euro.

Cea mai mare parte din aceasta suma este reprezentata de cladirea propriu-zisa si de specificatiile tehnice ale acesteia. Echipamentele tehnice si liniile de productie sunt estimate la aproximativ 10 milioane de euro. Fabrica se intinde pe o suprafata de 16.000 de metri patrati si include depozite, doua unitati de productie, una de conserve si o alta de mezeluri. Scandia devine astfel una dintre putinele companii din Romania care in contextul crizei a primit atat finantare bancara, cat si o schema noua de finantare pentru piata romaneasca. "Am stabilit de comun acord cu bancile ca programul de amortizare sa urmeze un plan de rambursare de 10 ani, in conditiile returnarii la finalul celui de-al cincilea an a jumatate din suma imprumutata", a declarat Luis Morais , CFO Scandia Romana.

Robert Redeleanu, CEO la Scandia Romana a declarat ca fabrica va fi pusa in functiune pana la 30 septembrie 2009, iar productia la capacitate maxima va incepe in primul trimestru al anului 2010. In primul trimestru al acestui an, Scandia Romana a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 9,7 mil. euro, in scadere cu 3% in euro fata de perioada similara a anului trecut, cand a anuntat o cifra de afaceri de 9,9 mil. euro. Cifra de afaceri a producatorului de conserve din carne Scandia Romana a urcat in 2008 la 197,9 milioane lei (aproximativ 60 de milioane de euro), in crestere cu 19% fata de afacerile derulate in 2007, conform unui comunicat al companiei.

Cresterea cifrei de afaceri s-a datorat vanzarilor puternice inregistrate de marcile de pateu Bucegi si Sibiu. Potrivit datelor disponibile la Registrul Comertului, Scandia este detinuta de Elga Comert, filiala locala a companiei elvetiene Elga Suisse Alimentari, cu activitati in industria alimentara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Scandia,
finantare,
fabrica,
fmcg,
conserve din carne
/actualitate/afaceri/finantare-pentru-scandia-4593860
4593860
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.