Fiecare roman consuma aproape 60 litri de bauturi carbogazoase

Postat la 09 iunie 2010 54 afişări

Consumul de bauturi carbogazoase din Romania s-a plasat anul trecut la circa 58 de litri pe locuitor, potrivit estimarilor Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC), de peste doua ori mai mult fata de media tarilor emergente din regiune, dar aproape de media pietelor dezvoltate.

Consumul per capita din Romania este cu mult mai ridicat decat cel din Ucraina (30,19 litri) sau Rusia (33 litri), insa cu mult mai mic decat in Bulgaria (105,28 litri pe locuitor in 2009), Slovacia (87,35 litri) sau Cehia (122,83 litri), potrivit datelor prezentate intr-un raport al companiei.

Media pietelor emergente din portofoliul Coca-Cola HBC (Romania, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Serbia si Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Belarus, Macedonia, Armenia, Moldova si Nigeria) s-a plasat in 2009 la 27 litri pe locuitor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
bauturi carbogazoase,
Coca-Cola
/actualitate/afaceri/fiecare-roman-consuma-aproape-60-litri-de-bauturi-carbogazoase-6335133
6335133
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.