Ferrero isi ascute armele pentru preluare Cadbury

Postat la 11 ianuarie 2010 42 afişări

Producatorul italian de ciocolata Ferrero se afla in discutii cu Mediobanca pentru contractarea unui imprumut de 4,5 miliarde dolari, care ar putea sustine o oferta de preluare a Cadbury.

Ferrero, producatorul cremei de ciocolata Nutela si a oualor de ciocolata Kinder, se afla in discutii cu banca italiana Mediobanca pentru un credit care ar putea fi sindicalizat catre alte patru banci, printre care Intesa Sanpaolo si Unicredit. Imprumutul va fi acordat in doua transe, cu posibilitatea de extindere.

Ferrero a anuntat din noiembrie ca ia in calcul optiunea de a inainta o oferta de preluare a producatorului britanic Cadbury, intrand in competitie cu americanii de la Kraft, care sunt dispusi sa plateasca 16,7 miliarde dolari. Termenul limita pana la care italienii mai pot inainta o oferta este de 2 februarie.

Oficialii Ferrero nu au facut nicio declaratie cu privire la posibila oferta. Ferrero s-a aflat in discutii cu un alt producator de ciocolata, Hershey, pentru a colabora in vederea preluarii Cadbury, o oferta care ar fi fost agreata si de managementul englez. Pana in prezent, nu se stie daca cele doua companii au atins consensul in privinta achizitiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Ferrero,
Cadbury,
ciocolata,
Mediobanca
/actualitate/afaceri/ferrero-isi-ascute-armele-pentru-preluare-cadbury-5309894
5309894
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.