Farmexpert: Scad marjele de profit ale distribuitorilor

Postat la 06 iunie 2008 19 afişări

Dan Wanya, directorul de marketing al distribuitorului de medicamente Farmexpert, estimeaza ca anul acesta marjele de profit ale jucatorilor de pe piata de profil vor scadea cu 0,5-1%, sub presiunea devalorizarii leului in raport cu euro si a cresterii costurilor la utilitati.

In aceste conditii, distribuitorul a renuntat sa mai acorde unele discounturi si facilitati farmaciilor, iar pentru unele medicamente s-a luat decizia de a le opri de la import. “Intr-o prima faza, am stopat de la import unele medicamente pe care le cumparam in euro sau in franci elvetieni, iar in cazul altora am luat decizia de a continua sa le distribuim, insa cu profit zero pentru noi”, a explicat Wanya.

Oficialii companiei se asteapta la o crestere a pietei farma anul acesta de circa 10%, tendintele fiind cele de micsorare a marjelor de profit, asa cum se intampla pe pietele mature din Uniunea Europana. “Anul trecut, din cauza devalorizarii leului, am inregistrat pierderi, iar anul acesta ne-am luat masuri de protectie si am incheiat contracte de hedging bancar”, a declarat Eugen Banciu, fondatorul Farmexpert.

Pentru anul acesta, reprezentantii companiei se asteapta sa realizeze o cifra de afaceri de 200 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul precedent. In primul semestru, compania a realizat o treime din cresterea prognozata, urmand ca ultima parte a anului sa implineasca previziunile. “Nu cred ca vor mai creste preturile la medicamente pentru ca este an electoral. Per total, va fi un an bun si s-ar putea ca rezultatele finale sa fie peste asteptarile noastre”, a mai precizat Wanya.

Anul trecut, Farmexpert a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 160 de milioane de euro. Infiintata in 1996 de catre Eugen Banciu, care detine si 50% din actiunile lantului de farmacii Dona, distribuitorul de medicamente detine in prezent sapte depozite in Capitala si in tara, si numara peste 600 de angajati

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
farma,
Farmexpert
/actualitate/afaceri/farmexpert-scad-marjele-de-profit-ale-distribuitorilor-2690802
2690802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.