Farmec plateste 1,2 mil. euro pentru marca Gerovital

Postat la 18 iunie 2008 80 afişări

Producatorul clujean de cosmetice Farmec a preluat integral drepturile de utilizare a marcii Gerovital, pentru 1,2 milioane de euro. Pana acum drepturile asupra produsului Gerovital H3, creat de prof. dr. Ana Aslan, erau detinute in coproprietate de Farmec si Gerovital Cosmetics (fosta Miraj Bucuresti)

Obiectul tranzactiei a constat in transferarea tuturor drepturilor asupra marcilor care contin cuvintele Gerovital, Aslan, Ana Aslan, GC sau combinatii ale acestora din patrimoniul Gerovital Cosmetics catre Farmec SA.

In contextul in care, anul trecut, marca Gerovital produsa de Farmec detinea o cota de piata de 13,5%, iar cea produsa de Gerovital Cosmetics de 1,7%, tranzactia a fost evaluata la 1,2 milioane euro. Procesul efectiv de achizitionare a marcii a durat sase luni, insa negocierile au inceput de mai bine de un an.

Planurile Farmec pentru marca Gerovital vizeaza dezvoltarea de noi produse si cresterea notorietatii marcii pe piata interna si externa.

Produsele Gerovital reprezinta 80% din totalul exporturilor companiei si sunt distribuite in 40 de tari. Din veniturile totale ale Farmec Cluj Napoca, 10% reprezinta exporturi. "Pentru industria cosmetica procentul e foarte mic. Cum exista potential vizam triplarea exportului in doi sau trei ani, pana la 30-40% din cifra de afaceri", precizeaza Horea Ovidiu Turdean, director de marketing si vanzari la Farmec.

Compania estimeaza ca aproximativ 60% din bugetul anului 2009 va fi alocat investitiilor in cercetare, productie si promovare a marcii Gerovital. Anul trecut, Farmec a investit peste 3,5 milione de euro in retehnologizare si modernizarea laboratoarelor, urmand ca pana in 2010 valoarea investitiilor bugetate sa depaseasca 10 milioane de euro.

In primele patru luni ale anului in curs, Farmec a realizat o cifra de afaceri de 7 milioane de euro, cu 21% mai mult decat in perioada similara din 2007, si un profit operational de 850.000 de euro, in crestere cu 55% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru 2008, compania asteapa vanzari de peste 24 de milione de euro, cu 15% mai mult decat in 2007, cand la o cifra de afaceri raportata de 21,5 milioane de euro, profitul operational al companiei a fost de 2,7 milione de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/farmec-plateste-1-2-mil-euro-pentru-marca-gerovital-2718100
2718100
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.