Farmache: Efervescenta pe obligatiuni corporative

Postat la 26 noiembrie 2008 10 afişări

Am sesizat in ultima perioada o efervescenta mai mare pe obligatiunile corporative, pe masura ce creditul neguvernamental se contracta, a declarat Stere Farmache, director general al Bursei de Valori Bucuresti, in cadrul seminarului EU-COFILE, organizat de Banca Nationala a Romaniei, Asociatia Romana a Bancilor si Alpha Bank

Piata de capital poate face o alocare a resurselor, dar brokerii trebuie sa isi ia in serios rolul de intermediari intre cei care au deficit si cei care au excedent de resurse, crede Farmache.

El spune ca in aceste conditii obligatiunea poate fi instrumentul care sa ii apropie si are foarte multe in comun cu creditul bancar. "

La credit insa decizia este in mana unui bancher, in piata de capital punem in fata unei astfel de oportunitati investitorii. Obligatiunea poate sa devina un instrument atractiv in aceste zile tulburi pe care le traim, plus ca pot fi cuplate emisiunile de obliat cu conversia lor in actiuni. Este un instrument rar intalnit, dar merita toata atentia in aceste zile", a mai spus Farmache.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
macroeconomie,
farmache
/actualitate/afaceri/farmache-efervescenta-pe-obligatiuni-corporative-3558302
3558302
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.